|   enwa.com

  • +47 33 48 80 50
  • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Hvorfor vannbehandling i varme- og kjøleanlegg?

Hvorfor vannbehandling i varme- og kjøleanlegg?

Fra et forbrukerståsted er det alltid riktig og viktig med vannbehandling. Da er man sikker på at mediet som skal frakte energi rundt i anlegget har maksimal evne til å oppta og/eller overføre energi.

Med ulik vannkvalitet, ulikt innhold i vannet og med ulikt belegg reduseres energioverføringsevnen betydelig. Videre er beleggets sammensetning av avgjørende betydning for reduksjonen av energioverføringen. Silikater medfører, ved en beleggs tykkelse på 0,1 mm, 8 ganger større reduksjon i energioverføringen i forhold til eksempelvis jernoksider (rust). I praksis svarer et belegg på 1 mm jernoksid til ca. 2% reduksjon i energioverføring eller det vi kaller virkningsgrad.

Korrosjon (fra latin, corrodere = gnage) kan defineres som degradering eller endring av den metalliske strukturen. Degradering skjer gjennom reaksjoner mellom metalloverflaten og stoffer i omgivelsene. Mediet kan være en væske eller en gass.

Ved korrosjon av jernholdige metaller kan det oppstå to forskjellige reaksjoner: Oksygenkorrosjon og hydrogenkorrosjon. Begge reaksjonene foregår under helt forskjellige forhold. Hva som er de grunnleggende betingelsene for utløpet av hydrogenkorrosjon, og hva som forårsaker dem, kan du lese her.

Last ned hele artikkelen i PDF


© 2022 Enwa | Nordre Kullerød 9, P.O. Box 1241, NO-3205 Sandefjord, Norway | +47 33 48 80 50